onsdag 23 oktober 2013

Vad spelar jag för roll?

Världen är stor, så stor att man inte kan greppa tag om den på något mentalt stadium. Den är fylld med fenomen som än inte kan besvaras eller förstås och mitt i allt detta så finns vi. En ännu ung ras med mycket att lära, vi lever fortfarande i den illusion som kringgår jorden. Precis som storleken av världen så kan vi heller inte riktigt sätta ord på vår förståelse inför det faktum att vi troligtvis inte är den enda intellektuella ras.

Vilket gör att många inklusive mig finner det svårt att hitta något värde i sina egna liv. För vem är vi egentligen, utgör vi någon skillnad, kommer vårt jag att saknas, kommer vi att efterlämna något framtidsförändrande som Einstein, Nietzsche eller Newton. Troligtvis så är svaret, nej. Du kommer inte att betyda något för framtida generationer, du kommer inte att spela någon avgörande roll i ett schackspel, du kommer inte heller vara saknad. Det du skapar i detta nu är lika meningslöst som färgen på grannens garagetak, men finns det någon anledning att kura ihop sig i ett hörn och vägra fortsätta leva?

Absolut, om du är patetiskt varelse till människa så finns det ingen anledning för dig att fortsätta gå bland oss i denna materiella värld.Självmord är enkelt att rättfärdiga och en snabb utväg. Men om du har en gnutta av livsvilja kvar, även om världen är oförståeligt stor och du endast vill krypa ihop med en filt i ett hörn för sluta ögonen, för att sedan vakna upp i någon absolut verklighet. Så kommer världen fortfarande att snurra utan någon störning, så varför ge upp nu. Varför låta något binda dig fast, varför bry sig om vad andra tycker och tänker om dig som individ. För om det något jag har lärt mig under mina arton präglade år, så är det att människorna runt dig är lika betydelselösa som du. De kommer inte heller ha någon betydelsefull avgörande för framtiden.

Så gå ut och roa dig medan du kan, mörda någon, prova röka och snusa, ta droger, utbilda dig, färga håret i alla regnbågens färger, gå på ravefester, stanna uppe tills du somnar i badkaret, starta ett bråk mellan två motorcykelgäng, råna en butik, råna en bank, stjäl en yacht, bli dollarmiljonär, prova lev på gatan, donera hela din rikedom till välgörenhet, hjälp barnen i Afrika. Vad du än väljer att göra med ditt liv, se till att leva det till fullo. För att livet är kort och kommer snart att vara över, och du kommer att bli bortglömd bland mängden.